sábado, 4 de enero de 2014

Colors, sentiments i emocions


Els colors tenen molta importància a la nostra vida diària; de fet, en tenen tanta que són dels primers conceptes que s’expliquen als infants. Els colors ens transmeten sensacions i sentiments en vers allò que observem. Si veiem una imatge de color vermell què ens transmet? I una imatge de color blau? Al primer cas segur que molts de vosaltres heu pensat o passió o agressivitat i en el segon tranquil·litat o relax,  ja que els colors ens afecten psicològicament i els identifiquem amb unes sensacions determinades que, generalment, són les mateixes sensacions per a tothom.
 
Aquesta setmana, a l'escola, hem treballat les emocions i sensacions que ens transmeten les imatges segons el color que hi predomina. Mitjançant un PowerPoint hem passat diverses fotografies i els nens i nenes havien de dir quina sensació els hi transmetia la imatge. Desprès d’aquest primer exercici, els hem deixat una sèrie de colors i havien d’escollir un, tan sols un, per fer un dibuix. Desprès s'ensenyava als companys per veure com reaccionaven i que sentiments els transmetia.

 Una de les imatges que s’ha observat a classe:



A continuació, us proposem dos programes emesos per la cadena tv3 sobre els colors. Hem trobat que poden ser molt interessants per veure amb els vostres nens i nenes a casa i saber una mica més sobre la importància de veure la vida en colors i no en blanc i negre:

- Colors en sèrie: la importància dels colors
- Entrelínies: "sentir els colors"

No hay comentarios:

Publicar un comentario