viernes, 10 de enero de 2014

Fer un pòster per la fira de primavera


Aquest post va dirigit als membres de l’A.M.P.A. Hem rebut un munt de peticions per explicar com fer un pòster per a la fira de la primavera. A continuació us recomanem els següents programes de programari lliure.
 
                                                             

· Gimp: és un editor gràfic, és a dir, un programa de retoc d’imatges i d’edició. Amb aquest programa podeu retocar  les imatges, ampliar, canviar el color, etc. Recordeu que quan afegiu una imatge heu d’afegir una capa abans; per tant, s’han d’afegir tantes capes com imatges tenim.
Podeu descarregar el programa al següent enllaç: Gimp.
 
 

· Inkscape: també és un editor d’imatges, però en aquest cas us permet vectoritzar les imatges (imatges vectorials). Us pot ser útil per fer els textos. Per exemple, escriviu una frase, desprès dibuixeu un traç amb la ploma o el llapis i us aneu a text, i dins d’aquest posar en trajecte , el text escrit s’adaptarà a la forma que heu dibuixat. Recordeu seleccionar el text abans de posar en trajecte, que sinó no us ho farà. 

Podeu descarregar el programa al següent enllaç: Inkscape.


PD. Recordeu utilitzar les imatges sense drets d’autor. (comentari: a la recerca d'imatges sense drets d’autor). També podeu escanejar les vostres imatges i editar-es amb aquests programes. Si escanejeu recordeu fer-ho en format ".tiff" a poder ser i amb un mínim de resolució de 300ppp.

No hay comentarios:

Publicar un comentario