sábado, 4 de enero de 2014

Lletres de colors


Per fer una activitat digital per als infants, un bloc o altres eines, em de tenir en compte els colors que utilitzem al escriure. Els colors que habitualment utilitzem per escriure són el negre i el blau; però per què no utilitzem el vermell? O el verd si són més visuals?
Doncs perquè hi ha persones que tenen malalties relacionades amb la visualització dels colors, com el daltonisme. Aquesta malaltia té diversos graus, des de la dificultat per diferenciar diversos colors, “acromatopsia”; fins a la dificultat per distingir algunes tonalitats de vermell i verd. Per tant, aquí tenim la resposta, el verd i el vermell poden dificultat la capacitat de llegir i entendre el text per algunes persones. A part, el color vermell és un color molt viu i visual, s’utilitza generalment per transmetre alerta i agressivitat, per això l’utilitzem per advertències o correccions.
Al bloc, com podeu observar, ens hem decantat per un verd fosc, ja que transmet tranquil·litat i amb el fons groc és fàcil de distingir, d’aquesta manera ens podreu llegir millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario