viernes, 10 de enero de 2014

Imatges digitals


    Aquest comentari és una ampliació d’informació sobre els programes per fer el pòster de la fira de primavera. Em jugat amb el logo de la nostra escola perquè vegeu la diferència entre dos tipus d'imatges digitals. 

· Imatge de mapa de bits: representació bidimensional, ja que està formada per un conjunt de punts de colors, anomenats pícsels. Tots els pícsels contenen informació de la imatge, formant així, una malla bidimensional anomenada mapa de bits (unitats d’informació). Quants més pícsels té una imatge més resolució i qualitat tindrà, però a la vegada tindrà un pes superior, ja que contindrà més informació.
PD. No s'ha de confondre bit amb byte, ja que el bit és la unitat mínima d’informació i un byte està format, generalment, per 8 bits. 



· Imatge vectorial: composta per punts anomenats vectors. Aquests són independents entre ells i els podem ampliar tant com vulguem, ja que els vectors són objectes geomètrics. Per tant, quan ampliem la imatge no perd la qualitat, doncs s’amplia o es redueix mitjançant formules matemàtiques. Les imatges vectorials donen la sensació de ser un dibuix. Un punt a tenir en compte és que al no tenir tanta resolució com una imatge de bits pesa menys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario